top of page

Presentation av Ocarina-körerna

 

Ocarina-körerna är en del av Borgånejdens musikinstituts verksamhet. Musikinstitutets sidor hittar du här.

 

Ocarina i Borgå har många grupper: Ocarina-träningskörerna Tirlittan och Totoro, Ocarina-pojkkören, Ocarina-flickkören, Ocarina-ungdomskören och Sibbos Ocarina. Ungefär 60 barn och unga sjunger för närvarande i körerna. Körerna är tvåspråkiga. Körerna övar en gång i veckan.
 

Kärverksamheten ordnas av både musikinstitut och Ocarina rf.

  • Musiksinstitutens avgifter: Deltagandet är avgiftsfritt för eleverna i musikinstitutet, av övriga debiteras en terminsavgift. Terminsavgiften är 73€. Första räkningen inkluderar också registreringsavgiften 20€.

  • Ocarina rf:s medlemsavgift är 25€ per året.


 

Ocarina-träningskörerna

är tvåspråkiga pigga körer för nybörjare i åldern 6–12 år! Det finns inget inträdesprov för att komma med i kören. Körerna uppträder på jul- och vårkonserten.

Kördirigenten är Hanna Lanki, hanna.lanki(at)porvoo.fi och Ellan Rantama, ellen.rantama(at)porvoo.fi.

Träningskören tränar på onsdagar i WSOY-husets kammarmusiksal, femte våning, Brunnsgatan 37.

Ocarina Tirlittan är för 6-9-åriga och övar 30min/vecka.

Ocarina Totoro är för 9-12-åriga och övar 45min/vecka.

Ocarina-pojkkören

startade på hösten 2015. Alla ivriga sångare i lågstadieåldern är välkomna! Pojkkören deltar i tävlingar, resor, festivaler och gör olika projekt med flickkören och ungdomskören. 

Pojkkören tränar på onsdagar kl. 16.00-17.30 i WSOY-huset, 5. våning, Brunnsgatan 37.

 

Ocarina-flickkören

är för ivriga och duktiga sångarflickor, som kan är färdiga att jobba på lång sikt. Flickkören sjunger trestämmigt och deltar i olika projekt. Inträdeskravet är ett litet sångprov.
I barnkören spelar föräldrarna en mycket viktig roll. Förhoppningsvis trivs också föräldrarna med körbestyren!

Flickkören tränar på tisdagar kl. 17.00-18.30 i WSOY-huset, 6. våning, Brunnsgatan 37.
 

Ocarina-ungdomskören

är en tvåspråkig kör för längre komna sångare i åldern 12-25.. Kören sjunger mångsidig repertuar och deltar i olika projekt.
Ungdomskören tränar på onsdagar kl. 18.30-20.00 i WSOY-huset, 6. våning, Brunnsgatan 37.

Nickbys träningskör

är öppen för alla nybörjare i lågstadieåldern! Kören övar på tisdagar kl 16.30-17.15 i Lilla Villan, Jussasvägen 16. Välkommen!

Nickbys Ocarina

är en del av Ocarinas flick- och pojkkörer! Nickbys grupp har samma program och repertoar som Borgås barnkörer. Kören övar på tisdagar kl 17.30-19.00 i Lilla Villan, Jussasvägen 16. Inträdeskravet är ett litet sångprov. Välkommen alla ivriga sångare!

Södrkullas Ocarina

är en ny körgrupp som startade under hösten 2021! Kören övar på tisdagar kl 17.30-19.00 i Lilla Villan, Jussasvägen 16. Välkommen alla ivriga sångare i lågstadieåldern!

 

Körledaren för pojkkören, flickkören, ungdomskören och Sibbos Ocarinagrupper är Mia Makaroff, makaroff.mia(at)gmail.com eller mia.makaroff(at)porvoo.fi.
 

bottom of page