top of page

Tule mukaan laulamaan!

 

Kuoroon olisi helpointa liittyä aina lukukauden alussa. Kolme ensimmäistä harjoitusta voi ottaa koemielessä.


Tule mukaan jos...

- Pidät musiikista ja laulamisesta

- Pidät esiintymisestä, tanssimisesta, näyttelemisestä

- Haluat saada uusia kavereita

 

Voit tulla suoraan kuoron harjoituksiin vaikka vanhemman kanssa. Jos tulet yksin tai kaverin seurassa, ota mukaan vanhempien yhteystiedot (puhelin, osoite & sähköposti). Voit kokeilla kuoroa maksutta pari kertaa sitoutumatta. Jos päätät jatkaa sinun tulee ilmoittautua musiikkiopiston kansliaan puh: (019) 520 2549.

 

Päästäksesi lapsi- tai nuorisokuoroon sinun täytyy laulaa koelaulu parin ensimmäisen viikon aikana. Koelaulussa saat laulaa yhden tutun laulun, matkia opettajan laulamista ja laulaa kaanonin jonkun kuorolaisen kanssa.

 

HUOM! POIKIA ETSITÄÄN sekä poikakuoroon että nuorisokuoroon!

Nuorisokuoroon voi liittyä myös äänenmurroksen jälkeen.

 

Avaa äänesi ja lähde matkalle valloittavaan musiikin maailmaan!
Tule laulamaan ja ota kaverisi mukaan!

 

 

Mitä mukaan harjoituksiin

Kuorolaisella tulisi olla mukanaan kuoroharjoituksissa kuorokansio (mikä tahansa tyhjä kansio käy, nuotit annetaan harjoituksissa) sekä kirjoitusvälineet. On tärkeää, että kuorolaiset oppivat pitämään huolta nuoteistaan! Jos lapsi on tulossa suoraan harjoituksiin koulusta tai muusta harrastuksesta eikä laukkuun mahdu kansiota, voi kansion jättää talteen musiikkiopistolle kuoron kaappiin. Pääasia että kansio on aina mukana!

Pienet eväät olisi hyvä ottaa mukaan, mielellään ei kuitenkaan makeisia, suklaata tai banaania. Harjoituksissa pidetään pieni evästauko, jonka aikana lapset voivat myös leikkiä muiden kanssa ja näin tutustua toisiinsa paremmin.

 

Kuoroharjoituksista

Harjoitukset alkavat aina jumpalla, venyttelyllä, hengitys- ja äänivoimistelulla. Sitten siirrytään äänenavauslauluihin, joiden tarkoituksena on vahvistaa oikealla tavalla laulutekniikkaa. Ensin tähdätään kauniiseen ja puhtaaseen yksiääniseen lauluun. Moniäänistä tekniikkaa harjoitellaan kuitenkin alusta asti kaanoneilla ja helpoilla kaksiäänisillä kappaleilla. Pikku hiljaa siirrytään kolmi- ja neliäänisiin lauluihin. Rytmiharjoituksia, ilmaisua, draamaa ja musiikkiliikuntaa pyritään pitämään mukana. Laulusto koostuu kuoron kantaohjelmistosta, jota kerätään hissukseen, sekä kaikenlaisista muista kausittain vaihtuvista kappaleista (kansanlauluja, klassista, kevyttä musiikkia, lauluja muilta mailta, juhlalauluja). Kuorolla saattaa olla myös jokin teema tai projekti; kaudella 2015-2016 päätavoitteena on kuoron Vuodenajat-levy!


Kuorosta eroaminen

Harrastuksissa on aina hyviä ja huonoja kausia. Lapselle on hyvä oppia, että jotkut asiat suoritetaan loppuun, ainakin lukukauden loppuun. (Toki keskeyttäminen kesken kauttakin on mahdollista) Jos harjoituksiin tulo tuntuu vastenmieliseltä, kannattaa selvittää mistä on kysymys. Lapsella voi joskus olla liikaa harrastuksia tai jokin harrastus tai koulunkäynti on niin vaativaa että jotain on parasta jättää pois. Pidetään yhteyttä toisiimme ja toivotaan että lapsenne aika Ocarinassa olisi mahdollisimman kiva ja antoisa!

Kuorosta eroaminen on kohteliainta tehdä välittömästi kun näin on päätetty. Ilmoittakaa aina eroamisesta Mialle suoraan, näin asiat ovat selkeät eikä tarvitse arvailla.

 

bottom of page